Feng Shui Ruimte Analyse:

 

Je huis, bedrijf of winkel laten analyseren omdat je zelf aan de slag wilt met je eigen leefomgeving en je eigen energie.
Je huis, bedrijf of winkel wordt geanalyseerd door te werken met de plattegrond. In de plattegrond wordt de Baqua/ Magisch Vierkant getekend en worden lijnen van de levensenergie zichtbaar. Alle belangrijke levensgebieden worden onderverdeeld in de elementen en in je huis. Zo krijg je inzicht in de plaatsen van de elementen en de levensgebieden in je huis. De levensenergie wordt zo zichtbaar. In het uiteindelijke verslag van de Feng Shui vind je alles terug; kleur, materiaal, vorm en verhoudingen. Met al deze nieuwe inzichten ga je zelf aan de slag of desgewenst met ondersteuning. Je boort je eigen creativiteit aan. Je gaat je eigen huis inrichten met alle Feng Shui adviezen. Kortom, je huis wordt niet ingericht door een stylist maar door jou, je partner, je kinderen, je huisdieren. Het huis krijgt zijn eigenheid waardoor het je zal ondersteunen in alles wat je doet, wilt doen of gaat doen. Je creëert je eigen passende levensenergie in je eigen persoonlijke omgeving. En daarmee ondersteun je, je eigen persoonlijke balans. Is er iets mooier dan dat...

Feng Shui en Kleur.


De kracht van kleur. Al vele jaren wordt de kracht en de waarde van kleur op vele vlakken bestudeerd. Wetenschappelijk, natuurkundig, filosofisch en psychologisch. Kleur fascineert, inspireert, creëert en motiveert. Het kiezen van de juiste kleur, in de juiste ruimte, zodat de energie versterkt wordt en blijft stromen, is een waardevol proces. In de Harmonieleer Feng Shui, zijn kleuren gekoppeld aan 5 elementen; vuur, aarde, metaal, water en hout. De kleuren corresponderen als het ware met het 'karakter' van elk van de 5 elementen. En zoals in zoveel denkwijzen over kleur, gelooft men dat een kleur een bepaalde betekenis of zelfs een bepaalde emotie te weeg kan brengen. Kleur is dus meer dan alleen kleur.
Kleurenleer.
Kleurenleer geeft inzicht in de basis van kleur. Elke kleur heeft een soort 'grondkleur' of ook wel 'ondertoon' genoemd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld zoveel verschillende kleuren rood. De 'grondkleur' of 'ondertoon' geeft de kleur zijn uitstraling. De basis van een menging is dus heel belangrijk. Bij het kiezen van een kleur in een ruimte is het dan ook van belang dat je goed leert kijken naar de puurheid van de ondertoon. Heb je bijvoorbeeld een rood met een roze ondertoon gekozen dan is het belangrijk dat je accessoires (als je hier gebruik van maakt) ook een roze ondertoon ten grondslag hebben. Op die manier creëer je rust en ruimte en geen conflicten. Kleur kun je gebruiken om harmonie in woningen, bedrijven, kantoren etc. te ondersteunen, te optimaliseren of zelfs te herstellen. Werken met kleur is een fascinerende ervaring. Het brengt je op plaatsen waar je nooit aan gedacht hebt en kleurt je leven letterlijk in.

Inrichten.


Niets is zo leuk als je huis inrichten. Opnieuw meubels uitzoeken. Verfrissende nieuwe kussens, plaids, poefen e.d. gebruiken. Maar met welk idee, welk gevoel en met welk doel. Welke materialen wil je graag gebruiken en op welke plaats komen nieuwe 'spulletjes' het meest tot hun recht. Het is ontzettend leuk om je keuzes te onderbouwen zodat er in die keuzes harmonie kan ontstaan. Je richt je huis in op een manier die niets met 'plaatjes' en 'verwachtingen' te maken heeft.
Kleur, vorm en materiaal zijn in Feng Shui gekoppeld aan de 5 elementen. Sommige vormen zijn niet in harmonie met elkaar en sommige kleuren geven te veel contrast. Ook het gebruik van verschillende materialen door elkaar kan balans brengen of juist niet. Feng Shui streeft naar de juiste verbinding in kleur, vorm en materiaal. Op deze manier kun je een thuis creëren welke als voedende bron kan dienen en kan je huis net dat beetje anders en meer zijn.
Inrichten met Feng Shui kan balans brengen en je eigenheid ondersteunen. Het gebruik van kleur, vorm en materiaal zal eenvoudiger worden en meer afgestemd. Je zult ontdekken dat je eigen creativiteit wordt 'aangeboord' en groter is dan misschien verwacht. Ontdek je 'zelf '.

Analyse van het gehele huis:
Schriftelijke analyse en 2 huisbezoeken/ gesprek:
€ 195,00
Analyse van het gehele bedrijf of winkel:
€ 275,00
Analyse van alleen de benedenverdieping van het huis:
Schriftelijke analyse en gesprek.
€ 145,00
Nine Star Ki berekening:
€ 30,00 p.p.
Advies consult na analyse:

Als je het prettig vindt om af en toe ondersteuning te krijgen in de bijvoorbeeld kleur-, materiaalkeuze of de indeling van een ruimte. Dan kun je telkens een apart consult aanvragen.
€ 40,00 In een apart consult kun je alle vragen stellen en je plattegrond meenemen om alles nog een goed door te spreken/mailen.
€ 50,00 Een huisbezoek waarin alles bekeken wordt en vragen uitgewerkt kunnen worden.

 

 

Josien Kiewiet
Kleurdeskundige Colour Vision Design 
Gediplomeerd  modulaire opleiding Feng Shui “School voor praktische Feng Shui” 
Gediplomeerd Feng Shui “Arrangementen Methode” geaccrediteerd door BATC Beroepsorganisatie